Sponsering

Top zeilster Daphne van der Vaart

Van Dinter Den Haag is officiële sponsor van top zeilster Daphne van der Vaart. Op haar achtste is Daphne begonnen in de optimist (eenmans jeugdzeilboot) en op haar twaalfde kwam ze in de optimisten kernploeg. op haar dertiende en viertiende kwalificeerde ze zich voor het Europees Kampioenschap. Toen ze te oud (en te groot) werd voor de optimist is Daphne overgestapt naar een laser 4.7 zeilboot. Erg lang duurde dit niet, want al vrij snel kwalificeerde ze zich voor het traject van het Watersportverband om naar de jeugd Olympische Spelen te gaan in de Byte klasse. Voordat ze hier aan deel mocht nemen moest ze nog een aantal kwalificaties zoals het EK EN WK in de Byte zeilen. Deze kwalificatie won Daphne en in 2010 nam ze deel aan de allereeste Jeugd Olympische Spelen die ooit gehouden werd. Hier werd ze tweede en won ze zilver.

Na de zomer van 2010 stapte ze over naar de laser Radiaal en in deze klasse maakt ze sinds 2012 deel uit van de topzeilacademie. Sindsdien heeft ze meegedaan aan jeugd EK’s En WK’s en meerdere podiumplekken gevaren.

Om ook de aansluiting bij de senioren te vinden was er meer nodig dan talent. Ze moest leren om niet alleen zeilster maar ook een topsporter te worden. Door de jaren heen heeft ze veel geleerd over zichzelf, zowel fysiek als mentaal waardoor ze in 2018 mee kon doen aan de selectie voor de Olympische Spelen. Bij deze sport mag er per klasse (categorie) maar één zeilster naar de Olympische Spelen. Ze verloor helaas de kwalificatie van Marit Bouwmeester (Olympisch Goud 2016 en Olympisch zilver 2012). Helaas was het oorspronkelijke doel, Tokio 2020 niet meer haalbaar en heeft ze zichzelf nieuwe doelen gesteld, namelijk de World cups winnen, Europees- en Wereldkampioen worden. Ze droomt nog altijd van de Olympische Spelen, maar richt zich voor nu op het ISAF WK in Scheveningen van 2022.

Sinds het najaar van 2019 traint ze ook samen met Marit Bouwmeester en vormt ze samen met Maxime Jonker en Mirthe Akkerman ‘Team Turbo”. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten waardoor ze een erg sterk team vormen met als resultaat dat ze alle 4 in de top 10 zijn geëindigd op het WK in 2020!

Volg Daphne nu ook via haar social media kanalen.

Samen met Bewegingsvisie sponsort Van Dinter Den Haag Tim de Vries

Ten gevolge van een trampoline-ongeval in mei 1997 is Tim zijn linker onderbeen inclusief knie verloren (knie-ex articulatie). Trampoline springen deed hij destijds als sport en daarmee had Tim net zijn debuut gemaakt in de A-klasse. Dit is de hoogste klasse waarin hij het moest opnemen tegen de absolute top. Na zijn ongeval heeft Tim beide schouders onder zijn revalidatie gezet en na 1.5 week kon hij het ziekenhuis verlaten. Vanuit huis kon hij zijn revalidatie voortzetten en in augustus 1997 liep hij op een prothese. Hij belandde in de sportschool omdat hij toch zijn conditie op pijl wilde houden. Een gewenste competitieve sport vond Tim in 2005 in het roeien.

Tim heeft na een korte roei carrière in 2010 de keuze gemaakt om te gaan handbiken. In april 2011 werd hij uitgezonden naar zijn eerste Worldcup in Sydney. Daar behaalde Tim zowel op de tijdrit als de wegwedstrijd een 5e plaats. Dit was voldoende om gekwalificeerd te worden voor de Wereldkampioenschappen Paracycling in Denemarken later dat jaar!

Tim werd van 2012 t/m 2015 viermaal op rij Nederlands Kampioen tijdrijden. Tevens behaalde hij na succesvolle Worldcups in 2013 zijn eerste bronzen WK-medaille op de tijdrit. In 2015 wist Tim als eerste H5 handbiker het wereldbekertoernooi te winnen. Als gevolg van deze goede resultaten had Tim zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro! Daar werd hij op de tijdrit vierde en tijdens de wegwedstrijd negende (lekke band).

In 2017 maakte Tim een langgekoesterde droom waar. Na jaren concurreren met Alessandro Zanardi is het Tim ditmaal in Zuid-Afrika gelukt de wegwedstrijd te winnen tijdens het Wereldkampioenschap. Daarmee kroonde hij zichzelf voor het eerst tot wereldkampioen. De dag ervoor was Tim al in de buurt om wereldkampioen te worden op de tijdrit, maar daar pakte hij op 2,6 seconden van Zanardi de tweede plaats.

De afgelopen jaren heeft Tim er alles aan gedaan om zich goed voor te bereiden op Tokyo 2020 met als doel daar een medaille te behalen. Nu Tim in 2017 en 2018 wereldkampioen is geworden zijn de medaillekansen voor Tokyo 2020 uiterst realistisch. Het ultieme doel.

Vindt hier de belangrijkste prestaties van Tim tot nu toe!

Volg Tim nu ook via zijn social media kanalen.

Archief